Thursday, February 28, 2013

Berlin

Jeg har været i Berlin til konference i forbindelse med mit arbejde. Konferencen startede tirsdag morgen kl. 08.30, så jeg var "desværre" nødt til at tage afsted dagen før.

Tine var så sød (da vi var til Strik in hos hende søndag - til et helt fantastisk brunch bord - billede mangler ÆV!) at låne mig en kuffert, der havde den helt rette størrelse til at komme med ind i flyet. Hvis ikke jeg havde lånt den, havde jeg misset flyet fra København til Berlin. Jeg havde kun 8 minutter til at skifte, da jeg ankom fra Tirstrup! Pust.

Jeg er vokset op hos mine bedsteforældre, og dermed også med mange historier omkring 2. verdenskrig, og Danmark i den tid, og har hørt, set og læst meget om det. Oven i købet er jeg blevet gift med en som har læst Winston Churchills samlede værker og også interesserer sig rigtig meget for 2. verdenskrig. Så -

Jeg skulle se Brandenburger Tor,


Hvor muren gik


gå tur ned af "Unter den Linden", hvor Hitler kørte og havde parrader,

- og ikke mindst


Se mindesmærket, der er rejst på grunden hvor Hitlers bunker lå, og gå rundt i stilhed mellem stenene.


Det blev til mange timer på gåben mandag eftermiddag. Tine gav mig også adressen på en rigtig lækker garnbutik, men det nåede jeg ikke. Til gengæld fandt jeg nogle lækre, anderledes, lidt sjove sko, som er fantastiske at have på.


Hotellet Regent Berlin hvor konferencen blev afholdt var så smukt, og betjeningen! Tjaa - jeg vidste næsten ikke hvordan jeg skulle opføre mig. Døren blev åbnet i taxaen, bagagen båret ind. Man blev anvist til bord i restauranten. Ikke noget med selv at hente kaffe eller lign. - alt blev serveret. Jeg har det absolut bedst når jeg selv "gør ting"... Faktisk bliver jeg lettere forvirret når mænd begynder at holde døre for mig, og vil bære mine tasker. Jeg kan godt selv!

Forskellen på størrelsen af blomsterne i forhallen, og en af retterne til frokost var stor (der var 4 retter og dette var absolut den mindste :-).....




Jeg kom først i seng onsdag kl. 01.30, så jeg var en smule træt på arbejde i dag. Nu vil jeg skynde mig i seng.

Strik - nix. Nåede kun et par pinde, og ikke noget at vise frem endnu. Jeg fandt dog ud af at jeg mangler nogle fotovenlige vanter a la disse. Hold da op hvor jeg frøs mine fingre, når der hele tiden skulle tages billeder (mange flere end vist her).

Saturday, February 23, 2013

Imogen Tee - min nye ynglingsbluse

Min Imogen Tee er klar til brug. Efter lidt start vanskeligheder (første version blev alt for stor), gik det hurtigt fremad.


Der strikkes lacemønster på hver eneste pind - "Frost Flowers", og i starten var det bare om at holde tand for tunge. Mønsteret er sådan et som jeg aldrig lærer uden af, så det foregik med øjnene klistret til de enkelte linjer, og med nøjagtig markering af hvor jeg var kommet til når jeg forlod strikketøjet. Men - da der kun er mønster  over 36 masker på forsiden, er det absolut en overskuelig opgave.


Jeg bliver altid så utålmodig når der skal strikkes "kedelige ærmer" inden det er muligt at komme videre og få delene sat sammen til ét hele.


Faktaboks: Mønsteret er fra Quince & Co. Jeg har strikket den mindste størrelse og på pind 3. Kanterne forneden er strikket i Baby Alpaca Silk (ca. 10 gr.) og Blusen i Safran (100% bomuld/ca. 300 gr.) - begge dele fra Drops.

Inspirationen til ærmerne (og til blusen) kom fra Liselotte. Jeg brugte kroppen til at måle hvor mange masker, der skulle slås op til ærmerne.

Eftersom jeg ikke overholdt strikkefastheden, er det lidt af et mirakel at det hele gik op i en højere enhed ved mønsterafslutningen i halsen. Man har da lov til at være heldig :-)
Det er lidt hårdt for fingrene at strikke i bomuld, men jeg vil få brugt denne meget mere, end hvis jeg havde lavet den i uld (jvf. tidligere historie omkring varme mødelokale på arbejde.....). Jeg er så meget en strikkenørd, at jeg helst skal have et eller andet "håndlavet" på - hvorfor ellers bruge så mange timer på diciplinen. Lige nu bruger jeg mest sjaler på arbejde.


Knapperne nederst i den grå kant - tja - hvis/når jeg strikke den igen, bliver det uden dem. En tosset sen aften-idé som jeg ikke kunne lave om på bagefter, da blusen strikkes fra "bunden" og op.


Hot og Not: Absolut hot! Blusen hænger på ginen og jeg kan ikke se mig mæt på det smukke lacemønster. Jeg bliver så imponeret over at nogen kan finde på sådan noget....

Noter til mig selv: Den må godt være en lille smule størrer! Slå 4 masker mere op til kroppen (istedet for 196 slås 200 masker op). Slå 2 masker mere op til ærmerne (istedet for 56 slås 58 masker op). Skal den være længere kan der strikkes flere retriller forneden i kroppen og ærmerne, alt. et halvt mønster mere.

Mangler: EN LYS GRÅ TOP!!!!!

Planer for i dag - at komme ud af nattøjet og og fortsætte med oprydning og vasketøj. Begge unger er hjemme i aften - herligt. Vi skal se Matador og hygge.

På mandag - da tager jeg til Berlin.

Thursday, February 21, 2013

Flower power pige

Lise skal til Fastelavnsfest i SFO'en i dag, og kom hjem i går og meddelte, at hun og Maja havde aftalt, at de skulle klædes ud som Hippier. Da vi alligevel var i Stof og Stil i går aftes blev der købt 1 meter stof, og efterfølgende "rimpet" en Hippie kjole sammen mellem kl. 23.30 og 01.00 i nat.......


Kvickly havde pink strømpebukser til 25 kr. Matas en lyserød læbeblyant til 20 kr. (blomst på kinden). Pandebåndet er et stykke elastik kantbånd. Lise er super glad :-)


Jeg tror jeg sover rigtig godt i nat!

Tuesday, February 19, 2013

Den er min

Jeg har i mange år haft nogle guldringe liggende - arvestykker fra min mor, mormor og svigermor. Nu er de blevet konverteret til én ring som jeg vil bruge:


Moonlight Grapes fra Fra Georg Jensen. Jeg er vild med den!

Sunday, February 17, 2013

Vi var klar....

Ugen inden vinterferien fyldte Søren 14 og i morgen bliver Lise 10 år. Derfor var vi kl. 14 i dag klar til det store fødselsdags-ryk ind. - 20 stk. til chokolade, boller og kage.

Lise og Søren har glædet sig hele ugen til fødselsdagsselskabet. Noget vi holder hvert år. Bedsteforældre kan vi ikke levere, men til gengæld har vi en masse dejlige venner som gerne vil være med til at fejre vores unger.


Det lykkedes mig at ødelægge chokoladekagen. Der skal reven rødbede i - men ikke for meget....... Kagen smagte mere af rødbede en chokolade!

Nu børnefødselsdagene overstået for i år. Dvs. der skal også holdes noget for kammeraterne i klasserne, men det bliver først efter Sørens konfirmation.

Saturday, February 16, 2013

Familieforøgelse.....

Lise har det sidste ½ år ikke snakket om andet end at hun ønskede sig en kanin...... Jeg har sagt nej, nej, nej og NEJ. Og tænkt på det marsvin jeg havde som barn, der endte de sidste år af sit liv alene i en kasse uden nogen gad snakke med det, og som min mormor endte med at passe.

Så er det jo godt at Lise har en far. Sådan en lille kanin kunne vi vel godt have. Efter nogle ugers diskussion blev det så besluttet at der i april/maj måned kunne ventes familieforøgelse.


Imidlertid blev vi overhalet af 2 gratis kaniner og bur fra en familie hvor pigerne er blevet teenagere, og ikke rigtig gider kaniner mere. Dagen inden vi skulle have dem blev hannen syg, så det endte med at vi "kun" overtog Andrea.En fin rød kanin med en lille hvid hale.

Lise er lykkelig. Hun var ude ved kaninen sidste gang kl. 22 i aftes og første gang kl. 8 i morges. Hvis hun havde fået lov, ville hun have sovet ude ved siden af den i nat.

Nu håber vi kaninen holder lige så længe som interessen.....

Thursday, February 14, 2013

Gammelt genbrug?

Det må man næsten kunne kalde stoffet som er i proces med at blive til en kjole. Jeg købte stoffet i den lokale stofbutik flere år inden Jørgen og jeg flyttede til København, og det gjorde vi i 1997........ Det har ligget i stofkassen siden, og har flere gang været tæt på at blive smidt ud. Hovedbestandelen er polyester, så det er ikke noget særligt. Men - der er fine små "sølvnister" i det nålestribede grå/blå stof, som ses alt efter hvordan lyset falder.


I efteråret faldt jeg pladask for en Tommy Hilfiger kjole i blå tweed stof. Og på trods af prisen (ca. 1.800 kr) var den blevet købt lige på stedet, hvis den havde været liiiidt længere (mine lår er pænest hvis de er pakket ind til knæene :-). Jeg gik istedet i City Stoffer og købte 1,5 meter uld/silke, men turde ikke sætte saksen i stoffet før jeg havde testet konceptet.


Jeg har brugt mit ynglingsnederdele-mønster og sat det sammen med en toppen af en Ottobre kjole. Jeg tror det virker..... Der er stadig nogle timers syarbejde, men hvis dette er en succes, så skal der klippes i uld/silken!



Tuesday, February 12, 2013

Imogen Tee with Frost Flowers

Noget nyt er kommet på pindene - Imogen Tee with Frost flowers - (inspiration fra Liselotte) - strikket i marineblå bomuld, med trekvartlange ærmer og lysegrå kanter forneden.

Jeg bruger næsten aldrig mit uldstrik til hverdag, fordi jeg en stor del af tiden på arbejde opholder mig i mødelokaler, der er ret så varme. De sidste par trøjer, jeg har strikket, er kun blevet brugt i weekenderne og hjemme om aftenen, så derfor satser jeg på lidt strik i bomuld. Jeg nyder dog ikke at strikke i bomuld - det er slet ikke den samme fornemmelse, som når man strikker i blødt uld. Det er pokkers hårdt for fingre og hænder, så der skal strikkes noget andet ind imellem.


Kroppen ligger og venter på ærmerne.

Sørens kammerat bliver snart hentet, og Lise kommer hjem til aftensmad. Så er familien samlet til en rigtig hyggelig vinterferie. Jeg tror i morgen byder på gåtur, hjemmebagte boller, kakao og en familiefilm i hjemmebiografen.

Jeg skal også have lokket Søren med ind i byen og kigge på konfirmationstøj, men - han gider bare ikke de der forretninger. Det er ikke let når han skal have nye bukser, for det at prøve, det er bare alt for besværligt! Jeg var inde og for-kigge i går, og synes jeg fandt nogle rigtig smarte ting. Nu skal knægten bare gribes i kraven, og slæbes med til byen.
Jeg er sikker på at det ikke bliver sådan med Lise.

Monday, February 11, 2013

Det første par i lacemønster

Jeg har strikket det første par strømper til mig selv - et par med lacemønster. Måske ikke det smarteste valg til en der altid har kolde fødder. Det trækker nemlig igennem hullerne :-)


Fakta: Opskriften er fra Hendes Verden (tillæg til nr. 36 - 2011), og strømperne er strikket på p2,5 i str. 36-40. Garnforbrug: knap 2 nøgler Drops Fabel strømpegarn.
Alt i alt er de fine nok - men! Hvis jeg skulle strikke dem igen, ville jeg slå lidt flere masker op til ribben, tage ind til en størrelse mindre når jeg kom til lacemønsteret, og strikke færre pinde glatstrik til hælen.


Noter til mig selv: Slå 66 masker op til ribben, tage ind til 54 til lacemønsteret, og kun strikke hælen med 24 pinde glatstrik.

Fredelig mandag - den første dag i vinterferien. Lise blev i går afleveret hos kusinen i Randers. Istedet har vi dobbelt op af drenge. Sørens kammerat Fredrik kom i går aftes, og tager først hjem tirsdag. - Og så skal der dulme laves mad. Vores søn er ikke begyndt på de store portioner endnu - men Fredrik, den lange tynde fyr, han spiser som 4 voksne mænd :-)

Saturday, February 9, 2013

Søde Søren

Vores teenager er
- et rodehoved, en bandit, frygtelig distræt, en spillefreak, kærlig, dejlig, hjælpsom, og kvik

og så blev han 14 år i torsdags.

Det er helt utroligt - han er stort set lige så høj som mig. Han har lige fået nye skibukser. Når han vokser ud af dem, kan jeg overtage. Sko - dem passer han sammen med sin far - str. 45! Og så skal han snart konfirmeres. Jamen - hvor bliver tiden dog af. Synes ikke det er lang tid siden han så sådan ud - og nu:


Er der ikke noget med at fødderne er vokset færdig omkring konfirmationsalderen - det håber jeg, ellers ender vi da med violinkasser.......

Onsdag aften bagte vi muffins, som han kunne dele ud i klassen torsdag. Torsdag stod mor her selvfølgelig tidligt op og bagte morgenboller til fødselsdagsbarnet og familien.

Wednesday, February 6, 2013

Mors pige....

Min datter - se - hun strikker :-)


Pludselig var den der! Fra at holde så stramt på pindene at det var helt håbløst at komme hverken frem eller tilbage, strikkes der nu lige så stille maske på maske.

Hun har lånt mine KnitPro pinde, så udstyret er i orden.

Mor - laver du ikke lige en strikkeblog til mig? Måske lige vel tidligt :-)

Sunday, February 3, 2013

Efterlysning på mønster og garn?

For et par år siden begyndte jeg på et par knæstrømper, og dem vil jeg gerne strikke færdig. Men - kan jeg finde mønsteret? Nix. Jeg har ledt og ledt. Jeg ved at mønsteret var i et Hendes Verden.


Jeg skulle vel ikke være så heldig, at der er en derude i blogland, der har bladet/mønsteret?

Jeg strikker strømper. Faktisk har jeg et par færdige - de første nogensiden til mig selv. Mere om det senere.
Og så har jeg købt garn...... En bluse i blåt og gråt er på vej. Også mere om det senere hvis det bliver godt!

En efterlysning mere. Jeg har for et stykke tid siden købt mønsteret til disse lækre strømper. De skal strikkes på pind 2,5 - og jeg vil lave dem i lysegrå. Hvor finder jeg lysegråt strømpegarn til p2,5?


I går havde vi ingen børn hjemme. Det var helt mærkeligt, sådan en lørdag næsten uden børn. Der var lige lidt transport fra og til forskellige arrangement - men derudover var der helt fredeligt. Jørgen og jeg gik en tur i skoven om eftermiddagen i solskin med hund og uden unger der brokkede sig over, hvorfor de nu lige skulle ud og gå tur.... Det var sådan en smuk dag med blå himmel og solen der fik det fine lag sne til at glimte.

Og dag - en søndag med bunker af strygetøj (til et par timer....), strikketøj og hygge.