Saturday, May 30, 2009

Sommertøser

Pigerne fik først deres nederdele i dag, da jeg hentede Lise hos hendes kusine Julie i Randers. Vi skulle i biografen og se Hannah Montana. Det er den helt rigtige måde at tilbringe eftermiddagen på sådan en solskinsfyldt lørdag - hvis du altså spørger pigerne.............

Jeg mødte resten af selskabet ved biografen, og efter filmen kom nederdelene på - under kjoler og det hele.
De to piger havde i den grad haft det dejligt sammen, og var allerede igang med at planlægge næste "sleepover".

Faktaboks: Lilla prikket stof fra Stof2000 til 59 kr. pr. meter - der går ca. en meter til en nederdel.
Mønsteret er fra et gammelt Ingelise.

Thursday, May 28, 2009

Små hæklerier og prikker

Lise skal sove hos kusinen i morgen aften. Hun glæder sig rigtig meget. Jeg har lovet at sy ens nederdele til dem, og så har jeg hæklet små armbånd - 3-4 rækker fastmasker, en løkke, og så en knap. Som I kan se er der mange muligheder. Lise har foreløbig bestilt 6 armbånd ;-)

Nu må jeg hellere komme igang ved symaskinen.......

Sunday, May 24, 2009

Foccacia og Baby Cables

Hvis du ikke allerede har prøvet det, så skynd dig - Foccacia alla barese (Italiensk brød med tomater, oregano, hvidløg og olivenolie) fra Krudtugler & Kanelsnegle. Det smager SÅ godt, og er super let at lave!






Egentlig er det Irenes skyld, at jeg har sat gang i endnu et strikkeprojekt. Hun har lavet ugleblusen om til en super smart cardigan.
Torsdag aften sagde det "bling", og jeg måtte bare igang med at forsøge at strikke Baby Cables and Big Ones Too som cardigan.

Jeg satser på at nogle af mine projekter snart bliver færdige. Det er nødvendigt, for jeg har snart ikke flere ledige strikkepinde............

En ommer

Garnet til den hæklede kjole er ankommet, og på vej retur til butikken igen - Æv. Synes slet ikke at garnet er bordeaux - nærmere pink, og det er ikke lige min farve, og slet ikke til en hel kjole. Jeg forestiller mig at kjolen skal bruges i mange år, så farven skal også være én som man ikke bliver træt af (klassisk).

Og ved bordeaux tænker jeg på dyb mørk rød - a lá et godt glas rødvin.....

Jeg var faktisk på jagt efter garn og var inde i 2 forskellige garnbutikker i Silkeborg i fredags uden succes. (Og med 2 tålmodige veninder, som slet ikke interesserer sig for strik udenfor.) Der er ikke mange lette uldgarner til pinde 5. Og så er der microfibre i cashmerinoen, hvilket jeg tror betyder meget for kjolens "holdbarhed/facon".

Så - gode råd/forslag til garn modtages meget meget gerne!!! Farver: Meget mørk vinrød, støvet blå, grå.

Friday, May 22, 2009

Ingenting til mor, men.....

en hel del til Lise.

Jeg kan blive så deprimeret, når jeg er ude og kigge efter tøj. Jeg duer ikke til alle de der "graviditetsmodeller" der er på mode. Straks jeg får dem på, så synes jeg at jeg ser ud til - tjaa - sagt med Shubiduas ord "Karl Oskar, jag er med barn ijen!" ,- og venindernes ord om at det altså ser smart ud, kan ikke overbevise mig. Så selv om omgangspunktet for pigestrøgturen, som jeg har været på i dag sammen med 2 dejlige veninder i Silkeborg, var smarte bluser til cowboybukser til FRUEN!!, så kom jeg hjem med det der kan ses på billedet.

Nye sølvsko til Lise. Hun elsker sølvsko - dem til højre er de gamle, som ikke kan mere. Stof til en sommerjakke - til Lise - (quiltet - og det var "billy!!!, så Ulla - Babuskaerne må vente lidt), og nogle meget smukke bonderoser............

Tror jeg skal i gang ved symaskinen med sommerbluser til mig selv.

Tuesday, May 19, 2009

Sommerrødt fra "strikkebakken"

Irene bragte et billede af hendes strikkekurv. Hos mig er det en "strikkebakke", der lige kan være på hylden under sofabordet.

Der ligger "alt muligt godt" - enkelte projekter har været meget længe under vejs (3), men for de flestes vedkommende er der god fremdrift. Lige for tiden har jeg det bedst med at have mange ting i gang, for pludselig er der også rigtig meget der bliver færdigt.

Det der strikkes mest på lige nu er "Rusted root". Mønsteret har jeg haft liggende i flere år. Jeg synes ofte at strik i bomuld vokser og vokser - både i længde og bredde, hvorimod det meste uld holder faconen. Men Dorthe inspirerede mig, og lidt sommermodeller skal der vel strikkes. (PS: der er 20% uld i garnet).

Herhjemme går det godt - der er 3 syge: Lise er forkølet og har smittet Jørgen (og mig - men jeg er kommet over det). Og så er der Søren som har haft ondt i maven i flere dage, og der er vist behov for en tur til lægen. De 3 bliver hjemme i morgen, så for engangs skyld skal jeg bare sørge for mig selv i morgen tidlig. Og så venter 4 fridage. De er belagt med hyggelige aktiviteter (havefest, tøsestrøgtur (KUN mig) og gæster lørdag). Alle aktiviter kan der dog meldes afbud til alt efter familiens status. Søndag - der skal vi under alle omstændigheder slappe af!

Sunday, May 17, 2009

Søndagsstrik i bilen

Jeg måtte sende en mail til Bente Geil omkring opskriften til topstykket - Jeg forstod simpel hen ikke beskrivelsen af hvordan A-stykket strikkes. Jeg fik lynhurtigt svar, fik pillet op og kom igang igen. Nu kan jeg slet ikke forstå, at jeg ikke forstod det.........

Jeg har fået strikket et godt stykke i dag. Vi har først været til frokost hos venner i Vejle, bagefter en tur forbi Jelling - runesten og gravhøje, og videre til Givskud Zoo.

Det var virkelig en fantastisk oplevelse, hvor man kom meget tæt på dyrene. Især var det en oplevelse af køre gennem løveparken. Helt surealistisk at være så tæt løverne og især på vej ud kom vi tæt på en stor hanløve. Faktisk satte den sig efterfølgende lige ved siden af døren hvor jeg sad, men jeg fik ikke taget et billede....... Var helt benovet af at være så tæt på.

Lidt lama med hjem? Der så ud til at være masser af pels til alpaca.

Busken/træet stod på Kirkegården i Jelling - Vi blev enige om at sådant en må vi også have i haven. Nu skal vi bare finde ud af hvad den hedder.

Thursday, May 14, 2009

Falder den mon af på et tidspunkt?

Mens jeg venter på garn til den hæklede kjole, strikker jeg løs på endnu et efterårsprojekt, nemlig kittet til min "Kjole med bobler" som blev købt i Vissenbjerg. Jeg strikker på skørtet, og fatisk er det meget hyggeligt - og fuldstændigt uspændende og afslappende - det er for det meste bare er et spørgsmål om at flytte masker, og så skal der også strikkes kiler ind imellem.

Det største problem er at garnet er ved at save min finger over. Min pegefinger er ikke helt kommet sig efter Jørgens avissweater og Lises Fiona-kjole, hvor garnet gik "gennem huden". Den slags uld og min strikkefasthed (jeg strikker stramt) gør, at jeg for det meste lige nu strikker med plaster. Og så har jeg vist fået "tatoveret" permanente streger hen over fingeren......

Åh hvor vi nyder det gode vejr for tiden - vi har spist ude om aftenen hele uge. Det der regnvejr meteorologerne er begyndt at snakke om, kan de godt sende uden om Århus!

Tuesday, May 12, 2009

Vintage Crochet - et kjoleprojekt

Jeannette Mariae bragte for nogle uger siden et billede af en kjole fra Vintage Crochet, og jeg blev bare så betaget af den. Bogen kom igår med posten, og jeg er igang med at kigge på garn på nettet. Den smukke blå farve - smokey blue - er desværre udgået. Da det jo OGSÅ er et uldprojekt, og dermed en kjole til efteråret - måske til julens fester - overvejer jeg en bourdeaux eller chokolade. Den bourdeaux ser bare ret pink ud.

Opskriften er fuldstændig sort snak. Jeg har kun hæklet 1½ ting efter en hækleopskrift, og det var på dansk! Mit meget brugte halstørklæde (som består af 73 firkanter) og mit Queen Anne tørklæde. Men helt ærligt - hvor svært kan det være...(hjæællp...) Jeg skal hækle 18 firkanter i blomstermønster og så lidt frem og tilbage til top og ærmer ;-) Lige nu er jeg optimist, og tror på at det nok skal kunne lade sig gøre, ellers må garnet forvandle sig til endnu en trøje.

I bogen er der også et fantastisk hæklet sommertørklæde, man kunne gå igang med ;-)

Sunday, May 10, 2009

Lidt om uld, syrener og hund......

Jeg strikker på Lises topstykke fra Geilsk. Egentlig blev kittet indkøbt som et efterårsprojekt, men billeder af færdige topstykker på bloggene har givet mig lyst til at strikke den nu. Så får jeg også brugt nogle af alle mine nyindkøbte maskemakører. De kan købes her, og koster kun 2-3 kr. pr. stk. Lise kommer vist til at tilbringe meget tid i "uldtoppe" til efterår og vinter. Denne bliver bestemt også et kommende projekt til hende.

Jeannette Mariae har skrevet om syrener - her er et billede af vores. De er endnu ikke sprunget ud, men er alligevel meget smukke mod den blå himmel. Duften af syrener er noget af det dejligste. Jeg nænner næsten ikke at plukke dem, for de står så kort indenfor.

Kender I det? Man okser rundt hele lørdagen for at gøre rent. Der støvsuges, vaskes gulve og gøres badeværelse rent. Lørdag aften dufter alt friskt og rent. Næste dag går hunden ud i haven, graver lidt i våd jord, og kommer glad og fro luntende ind i stuen!! Hmffrrrrr.

Bastian er iøvrigt ved at tage livet af os for tiden. Der bor "en damehund" lige i nærheden - I LØBETID! Sidste fredag stak den af. Vi fandt ham heldigvis - og ganske tæt på - i en have hvor den legede med en handhund, og iøvrigt blev trakteret med leverpostejmadder m.v. Hele denne uge har Bastian gået rundt og sagt ynkelige lyde... Er der basis for en mindre operation?

Friday, May 8, 2009

Færdig Fiona

Så er Lises "Fiona look a like" blevet færdig. Jeg synes den er blevet rigtig god, også til "en stor pige". Den er strikket knap så bred som originalen, og så i kjolelængde samtidig med at den stadig sagtens kan bruges over et par bukser. Godt at den nye Rasmilla kjoleopskrift går helt til 12 år (er indkøbt og planlagt!).

Jeg er faktisk ganske godt tilfreds, og det er danse-Lise vist også.

Fakta: Kjolen er strikket i supersoft fra Marianne Svit - ca. 150-175 gram strikket på 3,5. Garnet var rester fra Voksen Mini. Jeg er helt vild med den lilla farve, som er meget smuk med et farvespil. Jeg har gang i et hæklet Queen Anne i det sidste garn.

Ungerne er gået i bad. Vi skal til konformation i dag. Lige nu styrter regnen ned udenfor. Synes det er så synd for alle de fine piger i deres hvide kjoler. Håber solen vil titte frem senere.

Saturday, May 2, 2009

Lang og kort leveringstid.....

Der sker ikke så meget på strikkefronten her lige nu. - I går eftermiddag var der firmaarrangement i Tivoli Friheden, og da vi kom hjem var vi trætte. Jørgen og jeg nåede lige at se Ørkenens sønner, og så sov vi ellers resten af aftenen på sofaen. Ungerne smed madresserne ned på gulvet i Sørens værelse, og faldt i søvn til tegnefilm. Hverken torsdag eller fredag har jeg fået strikket en eneste pind! Så - jeg strikker fortsat på en Fiona-look a like til Lise, og hækler på et tørklæde til mig selv.

Sidste efterår bestilte jeg 2 Kim Hargreaves bøger - Nectar og Amber på biblioteket - i marts måned opgav jeg at vente, og købte dem via nettet. I onsdags fik jeg mail fra biblioteket at nu kunne bøgerne hentes og torsdag kom de købte bøger med posten. Sådan kan det gå. Der er så mange lækre modeller i begge bøger.

Anderledes hurtigt gik det da jeg bestilte mønstre hos Rasmilla. Altså hvor Sanne designer nogle lækre børnemodeller. Jeg har købt mønster til Elvira (kjole der går helt op til 12 år), Anemone og Amaya. Jeg har garn til en sort Elvira og til en lysgrå Amaya, selv om den nu også kunne være flot i helt, sart lyslilla... Uha - den trøje kunne laves i mange dejlige farver.

Det er en lidt hektisk weekend vi har gang i. I dag går turen til Randers til min halvbror og kone - og børnenes fætter og kusine. Vi har først rigtig fået kontakt som voksne - min bror og jeg. Og det er dejligt, selv om det selvfølgelig nok er anderledes hvis man er vokset op sammen. Børnene er i gang med at pakke gaver ind og lave kort. De glæder sig.

I morgen skal vi til fødseldag hos børnenes gudmor, og min dejlige, helt uundværlige veninde. Jeg har lovet at bage brød - 3 store Nix pillebrød. Vi bliver mange - hun har en stor familie, og børne glæder sig rigtig meget. I det hele taget er det en weekend lige efter deres hoved med masser af aktiviteter ;-)

Det der er tilovers af tid i denne weekend skal tilbringes i haven. Med fingre i jord og i strikketøj. Det inde i huset må vente til dårligt vejr.